Új polgármester Katádfán és Kisszentmártonban

2011. augusztus 28. vasárnap 20:27

Jaskiewicz Etelka független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a baranyai Katádfán vasárnap.

Kun Márta, a helyi választási iroda vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a győztes 68, míg szintén független vetélytársa, Nagy Csabáné 34 érvényes szavazatot kapott.

A mintegy 200 lelket számláló Katádfa 135 választópolgárából 105 ment el szavazni, 3 voks érvénytelen volt. Az időközi választásra azért volt szükség, mert Tánczi Ödön független polgármester nem tudott együtt dolgozni a testülettel, ezért júniusban lemondott.

Bogdán Gábor nyerte a polgármester-választást Kisszentmártonban

A települést az előző ciklusban vezető Bogdán Gábor (Fidesz-KDNP) nyerte a polgármester-választást a baranyai Kisszentmártonban, ahol a képviselő-testület négy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.

A győztes 110, míg vetélytársai közül Lónay Gyula (független) korábbi polgármester 68, Lőrincz Károly (Független Kisgazda Földmunkás és Polgári Párt) 8 szavazatot kapott. A helyi képviselő-testület négy tagját tizenhat jelölt közül választották ki a helybéliek.

A 285 lakosú Kisszentmárton 220 választópolgárából 186 járult az urnák elé, érvénytelen szavazat nem volt.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a testület - a Lónay Gyula és Bogdán Gábor támogatói között kialakult feszültség következtében - júniusban feloszlatta magát.