Több ezer követővel, s egyre nagyobb sikerrel halad előre a fiatal pécsi tervező, Bánkuti Szabina

2019. március 04. hétfő 16:55

Több ezer követővel, s egyre nagyobb sikerrel halad előre a fiatal pécsi tervező, Bánkuti Szabina

Bánkuti Szabina már több hazai celebnek is készített táskákat, termékei hatalmas népszerűségnek örvendenek hazánkban. Közösségi oldalain több ezer követővel büszkélkedhet, nap mint nap üzenetekkel bombázzák vásárlói.  

 

- Mindig is táskákkal foglalkozott?

- Nem, eleinte ékszereket terveztem és gyártottam. Már akkor is nagyon szerettem a minimál, letisztult vonalat és igyekeztem ezt a stílust belecsempészni az akkori ékszereimbe is. Először még süthető gyurmából készítettem őket, majd áttértem a bőrre.

- Sokan érdeklődtek az ékszerei után?

- Mondhatjuk. Az ékszereimet akkoriban online reklámoztam, így később rám talált egy kesztyűgyártó cég. Így elkezdtem kesztyűket tervezni, s ekkor ismerkedtem meg a varrónői munkával is. Közben tovább gyártottam az akkor már bőrből készült ékszereket, amik egy idő után a boltokban is feltűntek.

- A táskatervezés ötlete ezután jött?

- Igen. Közelebbről is megismerkedhettem a profi tervezéssel és a varrónői munkával, aztán valahogy eszembe jutott a táskatervezés. Édesanyám bőrdíszműves, így az ő segítségével kezdtem el a bőrtáskákat gyártani.

- Mit gondol, minek köszönhető a népszerűsége?

Névjegy

Bánkuti Szabina 1989. október 17-én született Pécsett. Már az általános iskolában is sorra nyerte a rajzversenyeket, s technika órán is nagyon ügyesen oldotta meg a feladatokat. Később építészetet és lakberendezést is tanult. Elmondása szerint kézügyességét leginkább édesapjától örökölte, édesanyja segítségével pedig a bőrdíszműves szakmába is betekintést nyerhetett.

- A közösségi oldalak sokat segítenek a népszerűsítésben, az ékszerek, s később a táskák híre is így jutott el az emberekhez. Illetve a vásárlók saját maguk állíthatják össze a táska színét, fazonját. Van egy színpalettánk, s ha megvannak a kért színek, a fazont is a vásárló diktálja.

- A táskák is csak a közösségi oldalain találhatók meg?

- Mivel a közösségi oldalak világát éljük, így marketingszempontból szerintem nagyon jó választás ezeken a felületeken közzétenni a termékeket. Idővel egyre többen találták meg az oldalaim, s rengetegen kezdték követni a munkásságom, köztük ismert emberek is. Emellett két pécsi üzletben, s egy budapestiben találhatók meg a termékeim.

- Ezek szerint hírességeknek is gyártott már táskákat?

- Igen, többek között terveztem Ördög Nórának, Bárdosi Ildikónak és Nyári Diának is. Nagyon örülök annak, hogy sokan, köztük az ismertebb emberek is egyre inkább a hazai termékek pártján állnak, s nem a külföldi márkákat részesítik előnyben.

- A jövőben esetleg várhatók újabb termékek is?

- Akkor most már nem lesz titok, hogy tervben van egy újabb kihívás. Szeretnék egy nyári kapszula kollekciót ruhákból, ami szintén az egyszerűséget képviselné. Még folynak a megbeszélések és a tervezés, de nagyon remélem, hogy össze fog jönni és tetszeni fog a régebbi és az újabb vásárlóimnak is.

Pauska Petra - Fotó: Dittrich Éva