Több alkalommal is késsel rabolt szombat éjszaka egy társaság Pécsett - Rendőrkézen vannak

2023. május 21. vasárnap 16:01

Több alkalommal is késsel rabolt szombat éjszaka egy társaság Pécsett - Rendőrkézen vannak

A rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló társaságot, akik négy ember sérelmére követtek el bűncselekményeket Pécsett.


A rendőrségre először arról érkezett bejelentés, hogy 2023. május 20-án 22 óra körül Pécsett, a Légszeszgyár utcában símaszkban hárman körbevettek egy férfit, majd egyikőjük egy késsel a kezében követelte, hogy adja át az értékeit. A sértett átadta a telefonját, a társaság pedig elhagyta a helyszínt - olvasható a police.hu oldalon.



Nem sokkal később arról érkezett bejelentés, hogy 22 óra 30 perc körül egy nőt hárman megállítottak a Munkácsy Mihály utcában, egy késsel fenyegetve követelték az értékeit, majd a nő kezéből kitépték a mobiltelefonját. A telefon tokjában benne volt a sértett személyazonosító igazolványa, valamint a bankkártyája is.

Tizenöt perccel később arról érkezett bejelentés, hogy ugyanabban az utcában egy pártól hasonló módon követelték az értékeiket, azonban ők nem adtak át semmit, az elkövetők pedig elszaladtak.

Az éjszaka során, május 21-én 0 óra 45 perckor a Kodály Zoltán utcában lépett oda a társaság egy nőhöz, majd szintén egy késsel fenyegetve követelték a nőtől, hogy adja át értékeit, a társaság egyik tagja pedig le is fújta valamilyen sprével. A sértett ettől hátrálni kezdett, elesett, és eltörött a karja.

A rendőrök a beszerzett információk alapján két órán belül Pécsett, a Zsolnay úton elfogták az elkövetéssel gyanúsítható fiatalokat, egy 18 éves pécsi nőt, valamint egy 14 éves fazekasbodai és egy 15 éves pécsi fiút.

Előállításukat követően lefoglalták tőlük az elkövetési eszközöket, eltulajdonított tárgyakat, valamint a bűncselekmények elkövetésekor viselt ruházatukat is.

A gyanúsítotti kihallgatáson mindhárman beismerték a bűncselekmények elkövetését.

A rendőrök őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ellenük két rendbeli felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás elkövetése, továbbá két rendbeli felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás kísérlete, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, okirattal visszaélés, valamint csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság elkövetése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.


Képünk illusztráció. 

Forrás: police.hu - Fotó: pixabay.com