Tizenegyen sérültek meg múlt héten a megye útjain

2019. július 23. kedd 13:05

Tizenegyen sérültek meg múlt héten a megye útjain

Baranya megye közútjain az elmúlt héten kilenc személyi sérüléssel járó közúti közlekedés baleset történt. 

 

Múlt héten 15 anyagi káros és 9 személyi sérüléssel járó baleset történt Baranyában, hárommal kevesebb mint egy héttel korábban.

A 8 könnyű, és az egy súlyos sérüléssel végződő baleset során összesen 11 személy sérült meg. Ahogyan az elmúlt hetekben, úgy a múlt héten is felmerült az ittasság gyanúja az egyik balesettel érintett jármű vezetőjénél.

A balesetek többsége az irányváltoztatás, haladás és bekanyarodás szabályainak megszegése, valamint a sebesség nem megfelelő alkalmazása miatt következett be.

A közlekedésbiztonsági helyzet javítását célzó fokozott rendőri ellenőrzések során a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a sebességtúllépés ellenőrzésére, az ittas vezetők, valamint a dinamikus szabályszegések elkövetőinek forgalomból történő kiszűrésére, továbbá a passzív biztonsági eszközökkel kapcsolatos szabályok betartására.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek az erdősávok, termőföldek mellett, különösen szürkületkor, valamint az esti és az éjszakai órákban, mert ebben az időszakban gyakrabban találkozhatunk vaddal az úton.

Forrás: BMRFK