Tabuk nélkül - Perszimulációt tartottak a Gandhiban

2019. október 11. péntek 15:12

Tabuk nélkül - Perszimulációt tartottak a Gandhiban

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a közelmúltban indította el Tabuk nélkül elnevezésű programsorozatát, amelynek következő állomása a „Gondold át!" bűnmegelőzési színházi előadás volta pécsi Ghandi Gimnáziumban. 

 

 

A csütörtökön megtartott rendezvényen a gyermek- és ifjúságvédelemben dolgozó jelzőrendszeri tagok mellett a gimnázium diákjai is részt vettek. Az előadás során az érdeklődök egy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményt láthattak, amelyet egy perszimuláció követett.

A színdarab nagy sikerrel zárult, hiszen a résztvevő pedagógusok, szociális munkások, gyámhivatali és tanodai munkatársak, védőnők, valamint lakásotthonok munkatársai az imitált bírósági tárgyaláson keresztül „testközelből" láthatták a gyermek- és fiatalkori bűnözés, az áldozattá válás, valamint a bűnismétlés lehetséges okait, következményeit.

Ezt követően a kapott ismeretek birtokában saját közösségeikben hasznosítják a tanultakat, és egy-egy megoldásra váró gyermekvédelmi ügyben saját intézményeik „pilléreivé" válhatnak.

A diákoknak pedig abban segíthet a színházi bemutató, hogy felismerjék a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetési formáit, ezáltal ne váljanak elkövetőkké, illetve áldozatokká, továbbá a bírósági szervezettel, az igazságszolgáltatással kapcsolatban is új ismeretekkel gazdagodhassanak.

Forrás: BMRFK