Szombat este nemzeti színekbe borul a tv-torony, három éjen is megcsodálhatjuk

2019. szeptember 14. szombat 16:09

Szombat este nemzeti színekbe borul a tv-torony, három éjen is megcsodálhatjuk

Amióta az országban egyedülálló módon modern, látványos és gazdaságos LED-világítású fényfestést kapott a tv-torony, egy-egy jeles alkalommal ünnepi díszbe öltöztetik.

 

Nem lesz ez másképp szeptemberben sem, a tv-torony három napon át, szombaton, vasárnap és hétfőn is nemzeti színekben fog pompázni a Kulturális Örökség Napjai alkalmából.

Az országban ekkor - így Pécsett is - több olyan fontos, régi, nagymúltú épület nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, amelyek máskor nem, illetve alig látogathatók. Azok az épületek pedig, melyek folyamatosan nyitva vannak, a Kulturális Örökség Napjainak hétvégéjén olyan helyiségeibe is bevezetik az látogatókat, melyek egyébként tekinthetők meg. Pécsett többek között a török kori épületeket, valamint azok rejtett emlékeit ismerhetik meg a résztvevők ezeken a napokon.  

Szeptember 30-án viszont vörösbe borul: a Magyar Kardiológusok Társasága minden évben szeptember végén, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

A Szívünk Napját egyébként a Szív Világszövetségének kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre, ekkor rendezik meg. 

EQM