Szakmai napokat tartottak a Janus Pannonius Múzeumban

2017. október 25. szerda 15:30

A múlt héten a Múzeumok Oktatási és Módszertani Központja valamint a JPM szervezésében (október 17-én és 18-án) regionális és helyi szakmai találkozók és tárlatvezetések zajlottak le a Janus Pannonius Múzeumban.  

E rendezvényekre azért kerülhetett sor, mert a Janus Pannonius Múzeum a Múzeumok Oktatási és Módszertani Központjának megyei koordinációs feladatainak egy részét is ellátja helyi koordinátora révén.

A regionális találkozón Somogy megyét két múzeum képviselte (a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum és a Szennai Skanzen) szakembereivel, rajtuk kívül valamint a Bonyhádi Múzeum igazgatója vett részt a találkozón. A régióból érkező vendégek a komlói koordinátor meghívására a Komlói Helytörténeti és Természettudományos Gyűjtemény nem rég nyílt „A mecseki Jurassic Park és a Komlosaurus" című állandó kiállítását is meglátogatták. A helyi workshop résztvevői a Csorba Győző Megyei Könyvtár központi és fiókegységeiből, valamint pécsi közművelődési intézményekből érkeztek a programra. A tárlatvezetések során a Kincsek a Nílus partjáról kiállítással, és a Cella Trichora régészeti feltárással ismerkedhettek a vendégek. A MOKK megyei koordinátora az EFOP 3.3.3. Múzeumi és könyvtári fejlesztések minden kinek projekt céljaival és megyénkre vonatkozó terveivel ismertette meg a szakmai közönséget.

A vendégek a szakmai párbeszéd e lehetőségeit jó kezdeményezésnek tekintették, és nagy sikere volt az új és időszakos kiállításokat bemutató tárlatvezetéseknek is. A fent említett projekt keretében az elkövetkező két évben is szervez hasonló találkozókat a Janus Pannonius Múzeum.

Forrás: JPM