Sorozatbetörőket kapcsoltak le a baranyai zsaruk

2023. május 31. szerda 16:48

Sorozatbetörőket kapcsoltak le a baranyai zsaruk

Elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket a rendőrök. Egyikőjüket - egy 35 éves gilvánfai férfit - őrizetbe vettek, és kezdeményezték a letartóztatását. 

 

 

 

A rendőrségnek 2022 októbere óta több présházbetörés jutott a tudomására, amelyeket a Szigetvári Rendőrkapitányság illetékességi területén követtek el. A nagypeterdi szőlőhegyen lévő egyik présházból még tavaly ősszel vittek el az elkövetők többek között egy motoros permetezőgépet, majd idén márciusban már Nyugotszenterzsébeten garázdálkodtak.

Egy hétvégi házba ugyan bejutottak, de onnan nem tudtak eltulajdonítani semmit, azonban több ingatlanból szerszámgépeket, hűtőgépet vagy porszívót loptak el. Egy botykapeterdi présházból merülőszivattyúval és látcsővel távoztak.

Májusban ismét Nyugotszenterzsébeten folytatták a betöréseket, a szőlőhegyen álló egyik házból egy fűkaszát loptak, egy másik háznál azonban a betörés közben mozgásérzékelőnek vélt eszköz észrevételét követően a cselekményük folytatásától elálltak, és üres kézzel távoztak.

A rendőrök széles körű nyomozásba kezdtek, amely során beazonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 35 éves gilvánfai, valamint 28 éves nyugotszenterzsébeti férfit.

A feltételezett elkövetőket 2023. május 24-én elfogták, majd gyanúsítotti hallgatásuk érdekében előállították őket a rendőrkapitányságra. A nyomozás során megállapították, hogy a betörések nagy részében részt vett egy 14 és egy 17 éves nyugotszenterzsébeti fiú is, így őket is gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

A 35 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. Ellene és társai ellen többrendbeli lopás, valamint rongálás bűncselekmények elkövetése miatt nyomoz a Szigetvári Rendőrkapitányság.

Forrás: BVRFK