Sétatér Fesztivál: az étel- és italkínálat is remek, azonban alaposan megkérik az árát

2019. június 07. péntek 17:45

Sétatér Fesztivál: az étel- és italkínálat is remek, azonban alaposan megkérik az árát

Csütörtökön kezdődött a Sétatér Fesztivál, ahová az ország több pontjáról is érkeztek érdeklődők. Az ingyenes programok mellett a jól megszokott kézműves-gasztro kínálatból is válogathatunk kedvünk és ízlésünk, no meg pénztárcánk vastagsága szerint.  


Már a fesztivál első napján is rengetegen sétálgattak Pécs belvárosában,  egészen június 16-ig várják az érdeklődőket 30 ingyenes programmal, kézműves vásárral és rengeteg finomsággal. Több mint húsz vendéglátós bor- és ételkülönlegességek közül válogathatnak a látogatók, megkóstolhatják többek között a Vylyan és a Mokos Pincészet borkülönlegességeit, és sokféle étel közül is választhatnak.


Aki megéhezne a koncerteken vagy sétálgatás közben, elfogyaszthat egy finom malacpecsenyét, kolbászt, vagy kézműves hamburgert, de az édesszájúak kürtőskalácsot is találnak különböző ízekben. Tíz dkg malachúst 900 forintért vehetünk, a sima lángos 500 forint, de kínálnak még hot-dogot és süteményeket is.

Egy korsó sört 600 forintért kaphatunk, a barna jóval drágább. Alkoholmentes italokat is fogyaszthatunk, a limonádé ára 500 forint körül, a szörpök ára pedig 300-400 forint között mozog.

A kézműves vásárban ékszereket, és kézzel készített egyéb termékeket kínálnak, de a kézműves szappantoktól kezdve, a házilag készített mézen át, a saját készítésű lepedőkig szinte mindent fel lehet fedezni. Gyógykristályokból és gyógynövényekből is nagy a választék, minden gondunkra, bajunkra megtalálhatjuk a megfelelő gyógykövet - vagy növényt. Az árusok nagyon készségesek, bátran lehet fordulni hozzájuk segítségért.


Pauska P. - Fotó: Dittrich Éva