Rockos dübörgés helyett jazz és szimfonikus zene: különleges koncertre készül Rudán Joe

2018. november 22. csütörtök 15:24

Rockos dübörgés helyett jazz és szimfonikus zene: különleges koncertre készül Rudán Joe

Számos meglepetés, felejthetetlen előadás várja azokat a szerencséseket, akiknek jutott jegy Rudán Joe pénteki koncertjére. A Kodály Központban a jól ismert dalok hangzanak el, de nem a megszokott stílusban. Sztárvendégek is színesítik majd a műsort. 

 

Már több mint egy hónapja nem lehet jegyet kapni az ötvenöt éves Rudán Joe jubileumi pécsi koncertjére. Annak érdekében, hogy minél több rajongó élhesse át az előadás élményét, november 16-án, pénteken Szigetváron tartottak nyilvános főpróbát, amelynek nagy sikere volt.

A hatalmas érdeklődés nem meglepő, a legendás hangú énekes ugyanis különleges műsort állított össze zenészbarátaival. 

- A Kodály Központ Közép-Európa egyik legjobb akusztikájú koncertterme, ennek megfelelően készülünk mi is az előadásra. Gersy Károly barátom áthangszerelte a dalokat, ez tehát nem egy dübörgős buli lesz - nyilatkozta munkatársunknak a Kozármislenyben élő, de magát ízig-vérig pécsinek valló Rudán Joe.

A vendégművészek névsora nem akármilyen zenészekből áll. Fellépnek az este folyamán az Atilla Fiai Társulat tagjai, azaz Tóth Reni, Varga Miklós, Kalapács József és Mr. Basary. A Coda és a Bikini együttesekből ismert Makovics Dénes fuvolázni, míg az egykor a Kormoránban játszó Gál Péter hegedülni fog a nagyszabású koncerten.

Természetesen a Rudán Joe Akusztik Band tagjai - Tóth László, Gyenes Attila, Matus Péter, Gyenes Máté - is ott lesznek a színpadon. A megszokott felállás azonban jazz zenészekkel egészül ki pár dal erejéig, illetve a Rudán Joe Brass Band előadásában is hallhatunk számokat.

Egy meglepetést is elárult Rudán Joe: a koncert második részében a szigetvári zeneiskola negyven tagú Szívhúrosok zenekarával együtt énekel majd. Mint fogalmazott, ezzel is a fiatal „utánpótlást" szeretné segíteni, élményt adni a számukra.

A Rudán Joe 55 jubileumi nagykoncert alkalmából az esemény plakátja alapján készült egyedi pólókat és természetesen CD-ket is árusítanak majd a Kodály Központban pénteken.

 

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva