Részegen megrugdosott egy férfi egy buszvezetőnőt Pécsett

2019. július 19. péntek 09:01

Részegen megrugdosott egy férfi egy buszvezetőnőt Pécsett

A Pécsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki ittas állapotban bántalmazta a vele szemben intézkedő helyi járatú busz vezetőjét. 

 

 

A vádlott 2019 februárjában ittas állapotban utazott egy helyi járatú pécsi buszon. Mikor a busz a végállomásra ért, az utasok a buszt elhagyták, ekkor a buszvezető hölgy észlelte, hogy a vádlott ittas állapotban az ülések között a busz padlózatán fekszik.

Ezután a buszvezető kinyitotta az ajtókat, majd felszólította a férfit, hogy a buszt hagyja el. A vádlott hangosan elkezdte szidalmazni a sértettet, fekvő helyzetében kezével-lábával kapálózni kezdett, illetve több alkalommal megrúgta a buszvezetőt.

Ekkor a sofőr hölgy megijedt és visszament a vezetőfülkébe, ahol segítséget kért.

A vádlott ezt követően kúszva előre ment a vezető fülkéig, ott tovább szidalmazta a sofőrt, azonban a buszról nem szállt le, a vele szemben intézkedő rendőrök innen szállították le.

Tekintettel arra, hogy a buszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért a vádlott cselekménye ezen személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Képünk illusztráció.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség