Részegen karambolozott egy baranyai férfi, súlyosan megsérült az utasa

2022. október 29. szombat 10:07

Részegen karambolozott egy baranyai férfi, súlyosan megsérült az utasa

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak az oroszlói férfinak az ügyében, aki a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, majd balesetet okozott. Utasa súlyosan megsérült. 

 

 

Járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetése miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 49 éves oroszlói férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. július 30-án 13 óra 30 perckor az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Kétújfalu irányából Szörény irányába az 5809-es számú úton.

Haladása során a gépkocsivezető elvesztette uralmát a jármű felett, és az út menti vízelvezető árokba hajtott. Az intézkedés során a sofőrnél felmerült az ittasság gyanúja, amelyet későbbi szakértői vizsgálat is alátámasztott. A rendőrök megállapították azt is, hogy a gépkocsivezető egy forgalomból kivont autóval közlekedett úgy, hogy egyáltalán nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

A baleset során a gépjárműben utasként helyet foglaló férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. Gyanúsítotti kihallgatásán a sofőr elismerte a felelősségét a baleset okozásáért, és elmondta azt is, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 

Forrás: BMRFK