Pogányi reptér: ismét jelentkezett a hong-kongi befektető

2010. szeptember 24. péntek 19:26

Pogányi reptér: ismét jelentkezett a hong-kongi befektető
Nemrég újból városunkban járt Komáromi Tivadar, egy hongkongi kapcsolatokkal rendelkező üzletember, aki korábban már élénken érdeklődött a pogányi reptér és több, önkormányzati tulajdonú ingatlan iránt. A városházán tett tájékozódó jellegű látogatása során újból felmerült a légikikötő esetleges megvételének lehetősége is.

Komáromi Tivadar, a korábban Angliában, jelenleg a távol-keleti országban élő üzletember a Svájcban bejegyzett Neuchatel Financial Ltd. tulajdonosa (2008-ban a Fradi labdarúgó csapatának esetleges megvétele kapcsán reflektorfénybe került cég), egyben a hongkongi pénzügyi konszern, a New Union Group elnöke, két éve már folytatott tapogatozó tárgyalásokat a városházán.

Komáromi a volt Tejbisztró, a Csukás-ház és az Expo Center megvásárlásával kapcsolatban kereste meg az előző városvezetést, sőt, információink szerint Kertvárosban szándékában állt egy fedett jégpályával egybekötött szórakoztató-központ létrehozása is.

A minap újból Pécsett járt, s megbeszélést tartott Páva Zsolt polgármesterrel a városi tulajdonban lévő létesítmények ügyében. Mindez azért is érdekes, mert egyes, a közelmúltban elhangzott városházi kijelentések szerint továbbra sincs komoly érdeklődő a pogányi reptér iránt, a magyar üzletember újbóli felbukkanása azonban nem ezt jelzi.

Mivel az Expo Center fenntartása és a hiteltörlesztés évi ötszázmillió forinttal terheli meg az önkormányzat kasszáját, valamint a pogányi reptér sem éppen hozza a milliókat, egy valóban komoly szándékú és tőkeerős befektető akár segíthetne is a jelentős adósságállománnyal rendelkező város büdzséjének rentábilisabbá tételében.

Páva Zsolt polgármester megerősítette értesüléseinket.

Mint elmondta, valóban tárgyalt az elmúlt hetekben Komáromi Tivadarral, s könnyen előfordulhat, hogy a befektető valóban a reptér tulajdonosa lesz, de a megbeszélések folytatására már csak az október elejei önkormányzati választások után felálló új pécsi vezetésnek lehet felhatalmazása, a jelenleginek nem.

H. L. B.