Pénteken lehet legközelebb ingyen gravíroztatni a bringákat

2019. július 23. kedd 15:16

Pénteken lehet legközelebb ingyen gravíroztatni a bringákat

A kapitányság munkatársai újabb pécsi kerékpárokat vettek nyilvántartásba. 

 

A Pécsi Rendőrkapitányság megelőzési szakemberei a nyári időszakban heti rendszerességgel tartanak kerékpár-regisztrációt. A pécsi kerékpár-tulajdonosoknak legutóbb 2019. július 19-én délelőtt volt lehetőségük gravíroztatni a biciklijüket, illetve azokat igény szerint Bikesafe nyilvántartásba is vették a rendőrök.

Az eljárás során fénykép készül a biciklikről, illetve egy matricával is ellátják őket, amely jelzi, hogy az adatbázisban szerepelnek az adataik. A nyilvántartásba vett kerékpárokat könnyen tudják azonosítani a rendőrök, ha azokat esetleg eltulajdonítják, és a nyomozás során előkerülnek. Amennyiben a tulajdonos önállóan regisztrál a Bikesafe felületen, annak egyszeri díja van, a rendőrségen keresztül történő regisztrálás viszont ingyenes.

A kerékpár-tulajdonosok számára a megelőzési szakemberek további vagyonvédelmi információkkal is szolgáltak. Elmondták, hogy az elkövetők a betöréses lopások során gyakran visznek el kerékpárokat, főleg nagyobb értékűeket. Ebből adódóan célszerű ezek védelméről megfelelően gondoskodni, a tárolókba, közös helyiségekbe, lépcsőházakba, garázsokba érdemes riasztóberendezést, vagyonvédelmi kamerákat felszerelni. Ezek segítenek megelőzni a lopásokat, illetve utólag nagyban segíthetik a rendőrök munkáját.

A Pécsi Rendőrkapitányság épületében (Pécs, Vargha Damján utca 3.) július hónapban minden pénteken 8 és 12 óra között van lehetőség a szolgáltatás igénybevételére.

Forrás: BMRFK