Pécsi óvodapedagógusokat köszöntöttek a városházán

2019. június 07. péntek 17:37

Pécsi óvodapedagógusokat köszöntöttek a városházán

Péntek délelőtt közel ötven pécsi óvodapedagógust köszöntöttek pedagógusnap alkalmából a Városházán. Ünnepélyes keretek között vehették át elismerő okleveleiket az óvodák keményen dolgozó munkatársai, a műsor részeként a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium diákjai adtak elő verseket, valamint több ismert zenei művet.  

 

- Mikor önök kézhez vették diplomájukat és elindultak a pedagógusi pályán, őszinte, becsületes, önzetlen és tiszta vállalást tettek. Vállalták, hogy egy életen át gyermekeinket, a jövő generációját nevelik és segítik az első éveikben. Ezt a szolgálatot mind a mai napig végzik a mindennapokban, amit Pécs város nevében és kétgyermekes édesapaként is szeretnék megköszönni - méltatta Őri László alpolgármester az ünnepelteket.


Őri László felidézte, hogy a mostani ciklusban a rendszerváltás óta legnagyobb mértékű, mintegy 2,5 milliárd Forintból megvalósuló óvoda- és bölcsődefelújítási program zajlott. „Ezt a felújítási programot mindvégig kiemelt figyelemmel kísértem, hiszen amikor óvodákat és bölcsődéket újítunk fel, azzal a Pécsett gyermeket vállaló és gyermeket nevelő családokat is támogatjuk.

Azokat a fiatalokat, akik Pécs jövőjét jelentik." Mondta az alpolgármester, majd megköszönte az elmúlt években végzett óvodafejlesztési program során az óvodai dolgozók támogatását és türelmét, hiszen egy-egy nagyobb felújítás, ahogy egy lakás vagy ház felújítása, úgy egy intézmény esetén is szükségszerűen kellemetlenségekkel jár.

 

Őri László utalva arra, hogy a város költségvetése több milliárdos maradvánnyal zárt, amelyre korábban nem volt példa, bejelentette, hogy miután a megtakarítás mindannyiunk közös sikere, úgy helyes, ha azt a pécsiekre fordítjuk. Így idén lehetőség lesz az óvodapedagógusok munkájának elismeréseként egy bruttó harmincezer forintos jutalom kifizetésére.

Bognár László, a Kulturális és Köznevelési Bizottság elnöke elmondta, a városvezetés hagyományt szeretne teremteni annak, hogy az adott év legkiválóbban teljesítő óvodapedagógusait megünnepeljék és kifejezte háláját az óvodai munkatársak felé, akik szép és egyben nehéz hivatásukkal segítik a gyermekeket életük indulásakor.

Forrás: Pécs önkományzata