Pécsi és mohácsi technikum is szerepel a legjobbak friss, TOP 100-as listáján

2024. január 27. szombat 12:21

Pécsi és mohácsi technikum is szerepel a legjobbak friss, TOP 100-as listáján

Huszonhetedik helyen a Baranya Vármegyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikuma, a 93. helyen pedig a Baranya Vármegyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikuma szerepel a hazai technikumok friss listáján.

 

 

A Technikumi Rangsor 2024 TOP 100-as listája a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült.

A rangsor az adatok rendelkezésre állása függvényében 2023-as (pl. beiratkozó tanulók 8. évfolyamos érdemjegyei, bemeneti kompetenciamérés, érettségi eredménye stb.) és 2022-es adatok (SZIR-STAT digitális eszközhasználatra vonatkozó adatai) felhasználásával készült. A végeredményt az egyes mutatók normalizált skálán elért pontszáma adta.

A Technikumi rangsorban szereplő intézmények átlagos teljesítménye 2024-ben összességében javult a 2023-as rangsorhoz képest.

Jobb lett a bejövő tanulók bemeneti kompetenciamérési átlaga a szakképzési kompetenciamérésben, javultak az érettségi eredmények, továbbá csökkent a bukások aránya.

EQM