Pécsett tárgyalt csütörtökön Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter

2018. november 15. csütörtök 17:05

Pécsett tárgyalt csütörtökön Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ (BMVK) meghívásának eleget téve csütörtökön Pécsett folytatott megbeszéléséket Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter. 


Pohl Marietta, a BMVK ügyvezető igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, a Dél-Dunántúl szempontjából a paksi beruházás kiemelt jelentőségű, számos együttműködési lehetőséget jelenthet.

- A célunk éppen ezért az, hogy feltérképezzük és elérhetővé tegyük ezeket a lehetőségeket a megye vállalkozói számára is. A megbeszélések során terítékre került az is, hogy milyen képzések, átképzések megszervezésére van szükség annak érdekében, hogy minél több munkavállaló találhasson állásra a beruházáshoz kapcsolódóan.

Pohl Marietta elmondta azt is, a BMVK szervezésében jövőre tartandó Vállalkozók Napjának vendége Süli János lesz, így a baranyai, érintett vállalkozások első kézből kaphatnak válaszokat kérdéseikre.

A beruházásért felelős miniszter csütörtökön a Vállalkozói Központ szervezésében további megbeszéléseket is folytatott Pécsett, mások mellett az egyetem képviselőivel is találkozott.

Az új atomerőművi blokkok építése mintegy nyolcezer embernek ad majd munkát, valamint további 10-15 ezer munkahely létesülhet a kapcsolódó feladatoknak és munkáknak köszönhetően országszerte.


M. B. - Fotó: Dittrich Éva