Pécs az egyik központ az OTP hálózatában

2008. január 15. kedd 11:07

Ettől az évtől új régiószerkezetben működik az OTP Bank 409 fiókból álló országos hálózata - közölte Pongrácz Antal, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese.

A megváltozott működési megoldás tükrözi a tavaly bevezetett nemzetközi bankcsoport-irányítási modellt, egyben növeli a működési és költséghatékonyságot - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

A változás előtt területi, infrastrukturális, üzleti és fióksűrűségi szempontok alapján modellezték a bank szakemberei a lehetőségeket. Adottságként vették figyelembe az eddigi információtechnológiai fejlesztések révén keletkező centralizációs lehetőségeket - mondta Pongrácz Antal. Az előbbiek alapozták meg a döntést, amely szerint az eddigi nyolc helyett öt régió fogja össze a legnagyobb hazai bankfiókhálózatot, és markánsabbá válik a lakossági és a kereskedelmi banki divízió közvetlen szakmai irányítása.

Az öt régió profitcentrumként működik ettől az évtől budapesti, debreceni, győri, kecskeméti és pécsi központtal (ahol a tavaly a fővárosi központba távozott Kovács Antalt követve Fábián Balázs lett az új vezető), olyan korszerű, ügyfélközpontú értékesítési módszertani háttérrel, amely a várakozások szerint hatékonyan támogatja a bankcsoport vezető pozíciójának megőrzését az egyre erőteljesebb bankpiaci versenyben - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes.

MTI