Páva Zsolt szerint Pécs jövője és fennmaradása a tét a vasárnapi népszavazáson

2016. szeptember 28. szerda 11:40

Páva Zsolt szerint Pécs jövője és fennmaradása a tét a vasárnapi népszavazáson

Üres ingatlanjaival városunk is potenciális helyszíne a migránsok kényszerbetelepítésének, ezért Pécs fennmaradása és jövője a tét a vasárnapi népszavazáson - jelentette ki Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerdán tartott sajtótájékoztatóján.

Páva Zsolt azt ajánlotta minden pécsi polgárnak, hogy négy nap múlva tegyen eleget állampolgári kötelességének, s párthovatartozásáról függetlenül, megfontoltan szavazzon a NEM-re.

A pécsi városvezető arról beszélt, hogy milyen hatásai lehetnek a jövőre nézve az Európai Unió bürokratái által tervezett kényszerbetelepítéseknek hazánkra, szűkebben Pécsre vonatkozóan. Szerinte ha nem utasítják el az emberek kellő számban a terveket, függetlenül attól, hogy ma hány migráns kényszerbetelepítéséről van szó, a későbbiek során felbecsülhetetlen számban utalhatnak Magyarországra és Pécsre bevándorlókat újabb és újabb döntésekkel. Ezért már most fel kell lépni a betelepítések ellen.

- A másik fontos dolog, hogy a kvóta ugyan országokra vonatkozik a tervek szerint, de nyilvánvaló, hogy ezeket a migránsokat jó infrastruktúrával rendelkező, akár a déli határvidékhez közel lévő településeken kellene elszállásolni. Így pedig Pécs is a potenciális helyszínek között van üres ingatlanjaival, ez pedig beláthatatlan következményekkel járna - jelentette ki a polgármester.

Páva Zsolt emlékeztetett arra, hogy a pécsiek éppen egy éve a saját bőrükön is megtapasztalhatták, mivel jár a bevándorlási nyomás, hiszen kis híján rákényszerült a kormány, hogy Martonfán, Pécstől néhány kilométerre több ezer fő befogadására alkalmas menekülttábort létesítsen.

A polgármester elmondta, hogy nem arról van szó, hogy Pécs ne lenne befogadós város, hiszen a délszláv válság idején ezreknek nyújtott menedéket. Akkor viszont tisztában volt mindenki azzal, hogy ki, honnan és miért érkezett, s azzal is: a válság után mindenki vissza kíván térni országába.

Most teljesen más a helyzet szerinte. Amennyiben ugyanis nem döntünk megfelelően, olyan veszélyhelyzetek sora - utalt a terrorizmusra - tárulhat fel, amelyre sem Pécs, sem Magyarország, sem Európa nincs felkészülve.

Szavaiból kiderült, hogy azzal, ha nálunk is tömegesen jelennek idegen kultúrájukhoz foggal-körömmel ragaszkodó, beilleszkedésre képtelen emberek, akkor városunk idővel soha nem lenne olyan, mint amilyennek ma ismerjük, Pécs elveszne. Ezért kell szerinte párthovatartozástól függetlenül vasárnap elmenni az urnákhoz, s NEM-mel szavazni.

Forrás: Pécs Polgármesteri Hivatala