Palántákkal segítette a családokat a Katolikus Karitasz

2020. június 03. szerda 11:57

Palántákkal segítette a családokat a Katolikus Karitasz

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a Katolikus Karitász jóvoltából, közel 1000 palántával tudta támogatni a rászoruló családokat a pécsi egyházmegye területén. 

 

 

Az országosan 15000 zöldségpalánta felajánlás jóvoltából több segélyszervezet, köztük a Katolikus Karitász is palántákat adományozhatott tovább. Az átvett palánták idősotthonoknak, fogyatékkal élőknek és rászoruló családoknak nyújtott segítséget ország szerte.

 

A paprika, paradicsom és uborka palánták mellé olyan társnövényeket is adományozott a NAIK, melyek természetes védelmet nyújtanak a kártevők ellen. Az otthoni kertészkedés terápia jellegű elfoglaltság, az elhanyagolt háztáji kertek megművelése pedig segítheti a járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat. Nagy igény mutatkozott a palántákra és a járvány elleni védekezés miatt a növényeket a karitász munkatársai szállították ki.

A Pécsi Egyházmegye területén Pécsvárad, Szigetvár, Fadd és Lánycsók részesültek a palántákban, ahol a helyi karitász csoportok osztották tovább a zöldségpalántákat a látóköreikben élő rászoruló családoknak.

 

Écsy Gábor atya a Katolikus Karitász országos igazgatója rámutatott, hogy a szervezet 2012 óta meghirdeti az Öngondoskodó Háztartások „Zöldellő kertek" elnevezésű programját és ennek keretében sok ezer családnak tudnak segíteni. Idén több mint 4500 családnak adtak már vetőmagot és több mint húszezer palánta is gazdára talált. Ezt a tevékenységét tudta folytatni a Katolikus Karitász a NAIK felajánlásának köszönhetően, azon családok körében, akik nem tudtak saját forrásból vásárolni. „Ígérjük, hogy jó földbe kerül a mag és a palánta, és reméljük, bőséges termést is hoz" - mondta az igazgató.

Forrás: Pécsi Egyházmegye