Összevert egy ügyfél egy idős férfit egy pécsi biztosítóban

2022. november 28. hétfő 09:07

Összevert egy ügyfél egy idős férfit egy pécsi biztosítóban

A Pécsi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki egy idős sértettre támadt, mert lassúnak találta az ügyintézést. 

 

 

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2022 májusában Pécsett, egy biztosító társaság
ügyfélszolgálatán akarta intézni ügyeit.  

Mivel az irodában egyszerre csak egy személy tartózkodhatott, ezért a férfi az utcán várakozott, miközben bent a 74 éves mozgáskorlátozott sértett intézte ügyeit.

A vádlott miközben az utcán várakozott, elkezdett kiabálni egy ismeretlen járókelővel, aki maszkot viselt, hogy miért viseli azt, mivel az már nem kötelező.


Ezt követően a vádlott berontott az ügyfélszolgálati irodába és számon kérte az ügyintézőt, hogy mikor fog sorra kerülni.

Az idős sértett a vádlottra szólt, hogy menjen ki, és hagyja az ügyintézőt végezni a munkáját. Ekkor a vádlott szidalmazni kezdte a sértettet, a széken ülő idős férfit a székkel együtt feldöntötte, majd a földön fekvő sértettet testszerte több alkalommal megütötte, megrúgta.

Az ügyintéző megpróbálta a vádlottat lehúzni a sértettről, azonban nem járt sikerrel, ezért az utcán kért segítséget.


A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

Az elkövető cselekménye a sértett korára tekintettel a könnyű testi sértés bűncselekmény minősített esetének a megállapítására alkalmas.

 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség