Óriási diadal: a pécsi havi-hegyi mandulafa lett az Év Európai Fája!

2019. március 19. kedd 20:26

Óriási diadal: a pécsi havi-hegyi mandulafa lett az Év Európai Fája!

Hatalmas diadalt aratott Pécs: az Environmental Partnership Association (EPA, Környezeti Partnerség Egyesület) által szervezett Európai Év Fája nemzetközi versenyben a havi-hegyi templom bejárata előtt álló öreg fa - 14 országot maga mögé utasítva - első helyezést ért el.

 

 

A szavazás eredményét kedden este jelentették be Brüsszelben, az Európai Parlamentben rendezett gálaműsoron.

Páva Zsolt kedden este közleményt adott ki:

"A siker közös erőfeszítéseink eredménye, hiszen az elmúlt hetekben sok ezer a pécsi fával szimpatizáló ember fogott össze, adott le szavazatokat a havi-hegyi kápolna mellett álló matuzsálem győzelme érdekében.

Arra bátorítok mindenkit, szerdán közösen ünnepeljük meg ezt a sikert, hiszen a különleges fánál március 20-án 16.30-kor pikniket is tartunk."

A pécsi Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályának Jurassic családi túraklubja által örökbe fogadott különleges fánál március 20-án 16.30-kor piknikkel ünneplik a győzelmet.

Program:

15:30 Találkozó a Széchenyi téren
15.45 indulás gyalog a Havi-hegyre Tóth Klára, a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség elnökének (túra)vezetésével

Mindenkit arra kérnek, hogy aki nem csatlakozik a menethez - a program fenntarthatósági céljához illeszkedve - tömegközlekedést vagy kerékpárt használjon.

16:30 Piknik (ünneplés, díjkiosztó)

A részvevőket arra biztatják, hogy hozzanak egymásnak kínálható apróságokat a piknik jegyében, mandulából és más alapanyagból.

EQM