Nyitva az Orfűi Aquapark: bulik és olimpiai bajnokok is jönnek

2011. június 12. vasárnap 19:00

Nyitva az Orfűi Aquapark: bulik és olimpiai bajnokok is jönnek

Első teljes nyári szezonját kezdte meg az Orfűi Aquapark, a Baranya Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő komplexum - az átadás csúszása miatt - tavaly nyáron ugyanis csak pár hétig volt nyitva. A korábban a gépészetben és a medencékben keletkezett hibákat kijavították és a nemrég átadott étteremnek köszönhetően a múlt évben tapasztalt kígyózó sor is eltűnik a büfé elől. A strand üzemeltetésével megbízott, budapesti székhelyű Fürdőpark Kft. ügyvezetője jó szezonra számít, a vendégeket zenés és kulturális programok mellett olimpiai bajnokokkal is csábítják.  

A tavaly nyáron átadott Orfűi Aquapark üzemeltetésére kiírt pályázatot idén áprilisban nyerte el az ország több pontján is hasonló létesítményeket működtető Aquapark Kft, évi nettó 12 millió forintért.

Németh Zsolt, a cég ügyvezetője a Pécsi Újságnak úgy nyilatkozott, a célközönség elsősorban a fiatalok és a családok, ezért több, nekik szóló programot is szerveznek - és nem csak nappal.

- Hamarosan beindul az éjszakai fürdőzés, emellett pedig különböző, főleg zenés rendezvényeket is szervezünk a park területére. Úgy gondolom, ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a fürdő jól működjön - mondta.

Ha minden a tervek szerint halad, a programok sora már most hétvégén elkezdődik. Bár Németh Zsolt szerint egy aquapark esetében leginkább a zenés eseményeknek van létjogosultsága, egyéb programokat is szerveznek - a jövő héten például olimpiai bajnok vízilabdásainkkal csobbanhatunk a medencébe.

Az üzemeltetők a strand átvétele után a gépészet és a medencék hibái miatt nehézségekbe ütköztek, ám az ügyvezető elmondása szerint ezek a problémák ma már a múlthoz tartoznak, a berendezéseket garanciában javították.

Az a tavalyi, pár hetes nyitva tartás alatt is bebizonyosodott, hogy a parkba eredetileg tervezett büfé nem bírja a vendégek rohamát. Idén azonban már egy étterem enyhíti a fürdőzők éhségét és szomját, ahol nem csak a strandokon megszokott lángos és sör kínálatból választhatnak.

A többségében fűtött medencékkel (a jakuzzi 30, a gyermekmedence 32 fokos) rendelkező parkot a diákok 1600, a felnőttek 2000 forintért használhatják hétköznapokon - szombaton és vasárnap ötszáz forinttal drágábban. A családok és az orfűi lakosok kedvezményt kapnak.

Képünk a tavalyi ünnepélyes megnyitón készült. 

Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva