Nyílt levéllel fordult a pécsiekhez a PTE rektora a városban tanuló külföldi diákok kapcsán

2020. március 23. hétfő 15:09

Nyílt levéllel fordult a pécsiekhez a PTE rektora a városban tanuló külföldi diákok kapcsán

A rendkívüli helyzetben elszaporodóban vannak azok a cselekmények, melyek hátrányosan érintik a városban tanuló külföldi diákokat. Különösen igaz ez a távol-keleti hallgatókra még akkor is, ha évek óta nyugat-európai országokban élnek, írta nyílt levelében Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora. 

 


"A COVID-19 megbetegedés nem diszkriminál, kérem, Önök se tegyék.

Sajnos a járványok megfékezésére az emberiség lehetőségei korlátozottak, de Magyarországon a hatóságok és az egészségügyi ellátórendszerek felkészültek.

Ennek ellenére kikerülhetetlen, hogy az érintettek esetszáma tovább emelkedjék. A kormányzati honlapokon, a sajtóban és az egyetemi honlapokon (www.pte.hu; www.univpecs.com) is elérhetőek azok a járványügyi és higiéniai szabályok, melyek betartása mindenki számára kívánatos. Ezek következetes betartásával a

következmények minimalizálhatók.
Az egészségügy dolgozói a betegség elleni küzdelem frontvonalában vannak, munkájukat ezúton is köszönöm, és erőt kívánok a folytatáshoz!

Ugyanakkor az ő munkájukat is elősegíti a higgadt, felelősségteljes és mértéket tartó viselkedés. Együtt eredményesebbek leszünk!

Képünk illusztráció.

 

Forrás: PTE