Nem vett jegyet, tüzet nyitott a parkolóőrökre egy férfi Pécsett, mehet a börtönbe

2019. február 20. szerda 10:54

Nem vett jegyet, tüzet nyitott a parkolóőrökre egy férfi Pécsett, mehet a börtönbe

A Pécsi Járásbíróság kedden három rendbeli súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek azt a férfit, aki tavaly megsebesített három parkolóőrt Pécsett, és ezért két év négy hónap börtönre, valamint három évi közügyektől eltiltásra ítélte. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a pécsi férfi 2018. március 21-én, a délutáni órákban, Pécsett, egy élelmiszerbolt előtt parkolt le a parkoló övezetben, ahol nem váltott parkolójegyet.

Bement a boltba, majd vásárlást követően észlelte, hogy a gépjárművét egy parkolóőr nő ellenőrizte és a gépjármű szélvédőjére bírságot akart elhelyezni, ezért a gépkocsit fényképezni kezdte.

A vádlott kijött a boltból, kiabálva felelősségre vonta a parkolóőrt, csúnyán elküldte őt az autójától, trágár kifejezésekkel illette, majd azzal fenyegette, hogy szétveri a fejét, elvágja a torkát.

A sértett nő az intézkedése során telefonos kapcsolatban volt barátjával, aki szintén parkolóőrként volt szolgálatban egy gépjárművel, és a hallottak miatt azonnal a helyszínre hajtott.

Miután a férfi a gépkocsiból kiszállt, kérdőre vonta a vádlottat, aki ekkor kissé lenyugodott. A két parkolóőr közölte a vádlottal, hogy ha vesz parkolójegyet és bemutatja, megszakítják a bírságolást. Röviddel ezután egy harmadik parkolóőr nő is a helyszínre érkezett.

A vádlott a három sértett jelenlétében, a közelben lévő automatánál parkolójegyet vett, majd visszament a gépkocsijához, ahol a parkolóőrök is álltak, és tovább szidalmazva őket, a jegyet a lábuk elé, a földre dobta.

Ezt a sértettek szóvá tették, ezért a vádlott hirtelen az első parkolóőr nőhöz lépett, akit bal kezével fejen ütött.

A nő a földre esett, ekkor a másik parkolóőr nő felsegítette, a vádlott eközben a gépkocsijába behajolt, kivette ötlövetű gáz-és riasztófegyverét, és azzal támadóan a sértettek felé indult és lövéseket adott le, 9 mm-es gumilövedéket használva.

A lövések előbb a parkolóőr férfi felső karját és az első női parkolóőr jobb alkarját találták el, majd a vádlott a harmadik parkolóőr nő felé fordult és két célzott lövéssel hátba lőtte, végül ismét az első nő felé visszafordulva még egy alkalommal célzott lövést adott le, de a sértettet már nem találta el.

A sértett nők mindketten 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, a férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés végett jelentettek be fellebbezést, így a bíróság ítélete nem jogerős.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék