Nem tudni, mikor kezdődhet el a Janus Gimnázium homlokzatának felújítása

2020. január 13. hétfő 10:31

Nem tudni, mikor kezdődhet el a Janus Gimnázium homlokzatának felújítása

A korábbi tervek szerint már 2018 októberére elkészült volna a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium homlokzatának felújítása, ám egyelőre el sem kezdődtek a munkálatok. A fenntartótól azt a tájékoztatást kaptuk, az intézmény energetikai korszerűsítésével kapcsolatban még keresik a kivitelezőt, ám arról nincs információ, hogy mikor zárulhat ez a folyamat. Addig marad a leeső darabok ellen védő, fából készült folyosó a Mária utcában.


A város egyik legjobb középiskolájához méltatlan állapotban van immár hosszú ideje a Janus Pannonius Gimnázium épületének homlokzata. Hogy a lehulló vakolat ne okozzon balesetet, évek óta egy fából készült folyosó óvja az iskolába igyekvőket.

A Klebelsberg Központ - amely a Pécsi Tankerületi Központon keresztül az intézmény fenntartója - 2018. januárban arról tájékoztatta lapunkat, hogy ideális esetben a beruházás már ugyanazon év októberében befejeződik. A Janusban tanulók és dolgozók, illetve akik a Mária utca ezen részén közlekednek, tapasztalhatják, ebből nem lett semmi. A felújítás még csak el sem kezdődött, a fából épült folyosó pedig továbbra is csúfítja a város tulajdonában álló épületet.

Megkeresésünkre a Klebelsberg Központnál közölték, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló beruházás közbeszerzése - amelyet a hivatal konzorciumi partnere bonyolít - jelenleg is tart. Hozzátették: a támogatási szerződés és a projekt zárási dátuma módosult.

Megtudtuk, amennyiben eredményes a pályázat, és a kivitelezői szerződést megkötötték, a felújítási munkák tervezett ideje 180 nap. A Klebelsberg Központnál nem tudtak információt adni arról, mikor kezdődhet, illetve fejeződhet be az épület rekonstrukciója.

Mindenesetre a tervek arról szólnak, hogy a beruházás során az iskola új nyílászárókat kap, az épület homlokzatát hőszigetelik és az ehhez kapcsolódó egyéb munkálatokat is elvégzik.

A felújítás alatt is zavartalan lesz a tanítás az iskolában.

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva