Nem Balikó Tamás lesz a szegedi Nemzeti igazgatója, Gyüdit javasolja a kulturális bizottság

2013. február 20. szerda 23:08

Nem Balikó Tamás lesz a szegedi Nemzeti igazgatója, Gyüdit javasolja a kulturális bizottság

A Szegedi Nemzeti Színház vezetői posztjára Gyüdi Sándort, a teátrum jelenlegi főigazgatóját javasolja a városi önkormányzat kulturális bizottsága, ezzel valószínűleg eldőlt, hogy nem a szintén pályázó volt pécsi színházigazgató, Balikó Tamás lesz a Tisza-parti teátrum vezetője.  

Gyüdi pályázatára nem érkezett ellenszavazat, míg a Balikó Tamás-féle pályamunkával kapcsolatban nincs hír arról, hogy mennyien szavaztak mellette, illetve ellene.

A testület szerdai zárt ülésén Gyüdi Sándor pályázatát heten támogatták, egy személy tartózkodott - közölte Haág Zalán, a testület KDNP-s elnöke az MTI-vel.

A Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjára öten nyújtottak be pályázatot: Gyüdi Sándor jelenlegi főigazgató mellett Juronics Tamás Kossuth-díjas táncművész, a teátrum jelenlegi művészeti vezetője; Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház korábbi direktora (képünkön); Szolnoki Tibor színművész, énekes; valamint Vasvári Csaba, a székesfehérvári színház egykori vezetője, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke.

A pályázatról pénteki ülésén dönthet a szegedi közgyűlés. Gyüdi Sándor 2008 nyarán váltotta a színház élén Székhelyi József színművészt.

EQM - MTI - Fotó: Dittrich Éva/Pécsi Újság.hu