Néhány nap alatt csaknem ötezren írták alá a pécsi homoszexuális felvonulás ellen tiltakozó petíciót

2020. január 20. hétfő 10:19

Néhány nap alatt csaknem ötezren írták alá a pécsi homoszexuális felvonulás ellen tiltakozó petíciót

Hétfő délelőttig már csaknem ötezren írták alá a homoszexuálisok pécsi felvonulása ellen tiltakozó petíciót. Az aláírásgyűjtés kezdeményezői szerint nem hagyhatják szó nélkül, hogy „egy többezer éves történelmi városban, a gyermekek és családok szeme láttára provokatív, megbotránkoztató programot szervezzenek". 

 

A pontos időpontot ugyan továbbra is titkolják, így csak az biztos, hogy májusban rendezik meg a homoszexuális felvonulást Pécsett. A rendezvény híre sokakat felháborított, Péterffy Attila polgármester és a teljes városvezetés azonban továbbra sem szólalt meg az ügy kapcsán, hiába kérdeztük őket több alkalommal is.

Az interneten múlt szerdán indult aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy ne tartsák meg a baranyai megyeszékhelyen a közfelháborodást okozó felvonulást.

Hétfőn délelőtt tíz óráig már csaknem ötezren, egészen pontosan 4940-en írták alá a petíciót, amely ide kattintva érhető el.

Az aláírásgyűjtést barátaival közösen elindító Kovács István - aki magát pécsi édesapaként mutatta be - arról írt, a Diverse Youth Network szervezésében, a Budapest Pride csapatának támogatásával emberi jogi köntösbe csomagolva próbálnak mások számára megbotránkoztató felvonulást tartani.

A petíció kapcsán Kovács István kiemelte, fel kell lépni az ellen, hogy „egy többezer éves történelmi városban, a gyermekek és családok szeme láttára provokatív, megbotránkoztató programot szervezhessenek".

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban az olvasható a felületen, hogy az esemény nem szolgálja a jó szándékú melegek érdekeit, sőt nekik árt a legtöbbet. A petíció kezdeményezői szerint politikai szándék miatt vonulnának utcára a homoszexuálisok. Hangsúlyozzák, Pécs befogadó város, ahol mindenki békében élhet, nincs szükség a feszültségkeltésre.


Képünk a homoszexuálisok egyik budapesti felvonulásán készült.

M. B. - Fotó: MTI/Balogh Zoltán