Negyvenegy millió forintot osztottak szét jutalomként a pécsi vagyonhasznosító vezetői között

2022. november 10. csütörtök 11:26

Negyvenegy millió forintot osztottak szét jutalomként a pécsi vagyonhasznosító vezetői között

Péterffynek megint a haverok az elsők: 41 milliót osztottak szét egymás között a polgármester cimborái a Vagyonhasznosítónál, írta közleményében a Fidesz pécsi városházi frakciója. 

 

 

"A héten került sor a városi cégek - köztük a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. - féléves beszámolójának megtárgyalása keretében az önkormányzati cégvezetők bizottsági meghallgatására.


A Péterffy Attila kebelbarátjaként a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatói székébe ejtőernyőző Szabó Szilárd, aki a városi önkormányzati szférában korábban elképzelhetetlen, havonta 1,8 millió forintért „igazgatja" a vállalatot, kérdésünkre bevallotta, hogy 2022-ben 41 millió Forintot osztottak szét a cég 8 vezetője között jutalom (prémium) gyanánt.

Ebből vezérigazgató úr egymaga 16,2 millió Forintnyi bónusznak örvendhetett.

A cég beszámolójában kimutatott mérleg tükrében mindez azt jelenti, hogy a vezetők önmaguk megjutalmazása nélkül 28 százalékkal növelhették volna a vállalat nyereségét 2022 első félévében.


Felháborító, hogy miközben energiahatékonysági intézkedések végett a pécsieken akar spórolni a városvezetés, addig a polgármester néhány bizalmasa több tízmillió forintot oszt szét maga között a pécsiek
kárára.

Péterffy Attilának válsághelyzetben is a haverok az elsők", olvasható a közleményben.

EQM