Napokon belül átadhatják az M6-os autópálya új, Bólytól Villányig vezető szakaszát

2024. április 02. kedd 09:24

Napokon belül átadhatják az M6-os autópálya új, Bólytól Villányig vezető szakaszát

Megkapta a használatbavételi engedélyt az M6-os autópálya beruházásában épülő babarci mérnökségi telep, ezzel az utolsó akadályok egyike is elhárult az autópálya befejező szakaszának forgalomba helyezése előtt, értesült lapunk, ami azt jelenti, hogy napokon belül átadhatják a sztráda új, Bólytól Villányig vezető részét. Az onnan a horvát határig vezető szakaszt akkor használhatják a közlekedők, ha horvátok is elérik a határt.

 

 

A Bóly és Ivándárda közötti 20 kilométeres szakaszon a STRABAG Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megbízásából végezte el a munkát, mely immár a próbaüzemnél és a műszaki átadás-átvételnél jár.

 

Ennek egyik fontos állomása volt, hogy megkapta a használatbavételi engedélyt az M6-os autópálya beruházásában épülő babarci mérnökségi telep, ezzel az utolsó akadályok egyike is elhárult az autópálya befejező szakaszának forgalomba helyezése előtt.

Így várhatóan napokon belül átadhatják a sztráda új, Bólytól Villányig vezető részét. Az onnan a horvát határig vezető szakaszt akkor használhatják a közlekedők, ha horvátok is elérik a határt.

 

A 2x2 sávos, fizikai elválasztással kialakított autópálya új szakasza a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat a Balti-tengert az Adriával összekötő vonalának a része.

A Magyar Építők látványos videót készített az új, most elkészült szakaszról.

A videón érdemes külön figyelni a műtárgyaira (például az út felett átívelő vadátjáróra is), ezeket az átadást követően közelebbről is megtekinthetik majd az autósok.

 


Forrás: magyarepitok.hu