Nagy siker volt az első Tüke Piac Pécsett, ezért minden hónapban megrendezik majd

2012. augusztus 17. péntek 10:31

Nagy siker volt az első Tüke Piac Pécsett, ezért minden hónapban megrendezik majd

Pécsi, illetve a város környékén élő termelők kínálták portékáikat csütörtökön a Kossuth téren. A Tüke Piac nevű kezdeményezést remekül fogadták az érdeklődők, így a vásárt várhatóan havi rendszerességgel megrendezik majd.

Ha egy napra is, de visszatértek Pécsre a Monarchia-beli „boldog békeidők", a Kossuth tér ugyanis csütörtökön hangulatos vásártérré alakult.

A helyi termelők kínálatában a kézműves termékektől kezdve, a szalonnán és a zöldségeken át egészen a házi szappanig szinte minden megtalálható volt, ami egy vásárban szokásos. Az érdeklődők figyelmét pedig nem csak a portékák, hanem a különböző programok is leköthették.

NÉZZEN SZÉT ÖN IS A PIACON! A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK:

 


A Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért és a Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft. szervezésében létrejött programon szinte egész nap nagy volt a nyüzsgés, a szervezők szerint sikerrel zárták a piacozást. Ezen felbuzdulva pedig nem hagyják, hogy elhaljon a kezdeményezés, így nagy valószínűséggel havi rendszerességgel, minden hónap harmadik vasárnapján megrendezik a Pécsi Tüke Piacot.

A helyi termelők az elkövetkező rendezvényeken is ingyenesen árulhatják termékeiket a Kossuth téren.

Képünk az I. Pécsi Tüke Piacon készült. 

Kapcsolódó galéria

Ilyen volt az I. Pécsi Tüke Piac Ilyen volt az I. Pécsi Tüke Piac

P. P. - Fotó: Dittrich Éva