Mutatjuk, meddig maradnak a bazi nagy közlekedési dugók a kertvárosi Málomi úton

2019. november 08. péntek 10:30

Mutatjuk, meddig maradnak a bazi nagy közlekedési dugók a kertvárosi Málomi úton

Október 28-án kezdődött a vízvezeték-felújítás az egykori Szomjas Tüzér sörözőhöz közel, a Málomi úton. A rekonstrukciót egy kerékpárút kialakításához kapcsolódóan végzik a szakemberek, a tervek szerint egészen november végéig. Az autósok - és nem mellékesen a busszal közlekedők - addig hosszabb utazási idővel kell, hogy számoljanak, a csúcsforgalomban ugyanis jelentős a torlódás a szakaszon.


Egyik olvasónk kereste meg csütörtök reggel szerkesztőségünket azt panaszolva, hogy az ott zajló közműfelújítás miatt a kertvárosi Málomi úton napok óta torlódás alakul ki a reggeli és a délutáni időszakokban.

Mint írta, az amúgy is forgalmas részen „idegörlő" a közlekedés, sokan türelmetlenkednek a lassú haladás miatt.

Olvasónk reményét fejezte ki, hogy hamarosan véget ér ez a helyzet, és minden visszaáll a „normális kerékvágásba".

Nos, pát hétig még türelemmel kell lennie nemcsak neki, hanem mindenkinek, aki ezen a szakaszon utazik a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején. A beruházást végző Tettye Forrásház Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy a munka várhatóan november végén zárul.

A szolgáltatónál közölték, a vízvezetéket a belvárost és Kertvárost összekötő kerékpárút kialakításához kapcsolódóan újítják fel a Málomi úton az Olga utca és a Keszüi út közti - mintegy 170 méter hosszú - részen.
A munkálatok miatt szakaszosan zárják le a nyugati, azaz a belváros felé haladó sávot, a forgalmat pedig jelzőlámpás irányítás segíti.

A Tettye Forrásház Zrt.-nél elmondták, a rekonstrukció során a bicikliút nyomvonalán futó régi csöveket cserélik ki annak érdekében, hogy ne kelljen egy esetleges csőtörés miatt később az új aszfaltot felbontani. Összesen 170 méter hosszan újítják meg a szakemberek a hálózatot, valamint kilenc ingatlan ivóvízbekötését cserélik.  


Képünk
olvasói fotó. 

Palotás Péter