Münchenbe, Máltára és esetleg Korfura is elszállhatunk majd a pogányi reptérről

2024. február 06. kedd 13:31

Münchenbe, Máltára és esetleg Korfura is elszállhatunk majd a pogányi reptérről

Azt egyelőre nem tudni, pontosan mennyiért és milyen gyakorisággal, de az biztos, hogy márciustól a Universal Air légitársaság Máltára és Münchenbe indít repülőjáratokat a a Pécs-pogányi repülőtérről és a későbbiekben Korfu is szerepelhet a célállomások között. 

 

 

 

A reptéren kedden tartott sajtótájékoztatón a légitársaság ügyvezető igazgatója, Simon Cook azt mondta, járataikhoz a Dash 8 Q-400-as, 78 üléses légcsavaros regionális utasszállító repülőgépeket fogják használni.

 

Ezekkel a gépmadarakkal Pogányból Münchenbe egy óra 20 perc, Máltára két óra 20 perc alatt lehet eljutni, jegyeket napokon belül közvetlenül a légitársaságtól lehet vásárolni, később pedig helyi utazási irodákban is árulják azokat.

Hogy mennyi az annyi, egyelőre nem derült ki, csak annyit közöltek, kétféle, üzleti és turista árszabást fognak alkalmazni.

 

Péterffy Attila, Pécs polgármestere  úgy fogalmazott, ezzel Pécs újra bekapcsolódik a nemzetközi légi vérkeringésbe

A polgármester a müncheni járat indítását a többi között azzal indokolta, hogy a térségbe látogató turisták jelentős része Dél-Németországból érkezik, a város legjelentősebb üzleti kapcsolatai is ehhez a német régióhoz kötődnek. A PTE külföldi hallgatói közül Németországból érkeznek a legtöbben.

 

EQM