Mohácsi rendőrökkel szemben indult nyomozás - Hajléktalanokat bántalmazhattak

2021. február 23. kedd 13:04

Frissítve: 2021. február 23. kedd 14:42

Mohácsi rendőrökkel szemben indult nyomozás - Hajléktalanokat bántalmazhattak

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást indított, ezzel párhuzamosan a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetője pedig fegyelmi eljárást folytat két Mohácson szolgáló járőrrel szemben, közölte érdeklődésünkre a megyei rendőr-főkapitányság. 

 

A járőrök hajléktalanokat bántalmazhattak Mohácson.

Tekintettel arra, hogy a rendőrök által, vagy a rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekmények vizsgálata a nyomozó ügyészségek hatáskörébe tartozik, a rendőrség további részleteket nem közölhetett. 

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség tájékoztatása szerint hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt rendelték el nyomozást.

 

Az eddigi eljárás során megtörtént a sértettek tanúként történő kihallgatása, majd az ügyben folytatott egyéb adatszerző tevékenység alapján keletkezett bizonyítékok feldolgozása.

Múlt hét végén sor került a két rendőr elfogására, majd a katonai ügyész kutatást végzett a munkahelyi öltözőszekrényeiket és a tulajdonukban lévő személygépkocsijukat érintően és lefoglalta mobiltelefonjaikat.

 

A megalapozott gyanú közlésével szemben a gyanúsítottak panaszt nem jelentettek be, bűnösségüket és a bűncselekmények elkövetését mindketten beismerték. A tényállás teljes körű felderítése még folyamatban van, írta az ügyészség.

 

 

Képünk illusztráció.

 

M. B. - Fotó: pixabay.com