Millókkal károsítottak meg pécsieket magukat banki ügyintézőnek kiadó csalók

2024. február 01. csütörtök 09:38

Millókkal károsítottak meg pécsieket magukat banki ügyintézőnek kiadó csalók

Egy férfi mintegy négymillió forintot csalt ki telefonon egy pécsi férfitól. A módszer a szokásos volt, magát banki ügyintézőnek kiadva, egy alkalmazás segítségével rövidítette meg a sértett bankszámláját.

 

 

Magát banki ügyintézőnek kiadva hívta fel a csaló a pécsi sértettet 2023. július 28-án azzal, hogy gyanús tranzakciót észleltek a számláján, és amennyiben azt nem ő kezdeményezte, akkor diktálja be az SMS-ben érkező megerősítő kódokat, hogy az utalást törölni tudják. Mint ahogy több korábbi esetben, a gyanútlan áldozat a kérésnek itt is eleget tett, így a bűnöző közel négymillió forintot emelt le a számlájáról.

A pénzt az anyja és egy ismerőse számláira utalta át, majd másnap egy bankautomatából megpróbálta az ismerősével felvetetni a pénzt.

Ez azonban már nem jött össze neki, mert a rendőrség addigra zárolta a számlákat.

A rendőrök azonosították, majd december 6-án kihallgatták az elkövetéssel gyanúsítható 22 éves soproni férfit. Azonban nem csak ő lett gyanúsított, az anyját szintén kihallgatták, mert a gyanú szerint ő is tevékenyen részt vett az online pénzcsapolásban.

Mindkettejük ellen csalás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Hasonló eset fordult elő 2024. január 4-én is. Akkor egy pécsi nőt hálóztak be a már jól ismert gyanús tranzakciós mesével a csalók. Tőle több mint ötmillió forintot csaltak ki. Noha az elkövetőket ebben az ügyben még keresi a rendőrség, a pénz már meglett. A bankszámlát - amelyre a csalók a pénzt elutaltatták - időben zárolták, így a sértett szinte teljes kára megtérült.

Forrás: police.hu