Mesélnek a falak - Önkéntesek sokasága varázsolt mesevilágot a gyermekklinikára

2019. május 19. vasárnap 10:25

Mesélnek a falak - Önkéntesek sokasága varázsolt mesevilágot a gyermekklinikára

A Pécsi Gyermekklinika ambulanciáján évente 12 ezer gyerek fordul meg. Az itt ücsörgő, fájdalommal és szorongással küszködő gyermekek számára a feszültséget csak tovább növeli a várakozás, kivizsgálás, kezelés. A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei olyan megoldást kerestek erre a problémára, ami hosszú távon is tartós marad.

 

Az év első önkéntes programján ecsetet ragadtak a Hauni munkatársai is, hogy vidám
színekkel fessék ki a pécsi gyermekklinika fülészeti és kardiológiai ambulanciájának egyik folyosóját.

 

Az ötletgazda a Nevetnikék Alapítvány volt, akik gyermekbarátabb külsőt szerettek volna varázsolni, hogy a színes rajzok és állatok segítsenek elterelni a kis betegek
figyelmét.


A kezdeményezéshez támogatóként természetesen a Hauni Hungaria is csatlakozott.

„Pécs egyik legnagyobb munkaadójaként fontos számunkra, hogy rendszeresen szerepet vállaljunk a helyi közösség számára fontos ügyekben. A feladattól függően anyagi vagy természetbeni támogatást nyújtunk vagy éppen önkéntes munkával segítjük nemes célok megvalósulását.

Szerencsére a munkatársaink maximálisan partnerek ebben és az eddigi akcióinkra rendre túljelentkezés volt" - foglalta össze Katona Gábor ügyvezető.

A gyermekklinika festésében nyolcvan haunis kolléga segített, akik szombaton, a
szabadidejükben színezték-dekorálták az alapítvány művészei által előrajzolt ábrákat a
kórház falain. Emellett a Hauni gondoskodott a festékek, a falakra felszerelt játékok
fémalkatrészei és más szükséges eszközök beszerzéséről, gyártásáról és a helyszínre
juttatásáról. A kiszínesedő folyosón még más helyi cégek munkavállalói is dolgoznak, a
végeredmény pedig egy kórházra legkevésbé sem emlékeztető, varázslatos mesevilág lesz.

Remélhetőleg sok örömet szerez azoknak a gyerekeknek, akik hosszabb-rövidebb időt
kénytelenek eltölteni a falak között.

„A májusi hétvégéken összesen 11 cég és szervezet mintegy 250 munkatársa segítette önkéntes munkával a projekt sikerét. Sokan közülük általános iskola óta nem fogtak ecsetet a kezükbe, a jó ügy érdekében mégis vállalták az összefogást. Maga az alkotás is nagy élményt jelentett mindenkinek, az elkészült gyönyörű rajzokra pedig okkal lehetnek büszkék" - dicsérte az önkénteseket Kőmüves Glória, a Nevetnikék Alapítvány vezetője.

A Nevetnikék Alapítvány már évek óta szervezi a mesefalfestést a helyi vállalatok támogatásával, a harmóniát, békét, vidámságot sugárzó kórtermi falak jól lekötik a lurkók figyelmét.

 A látványterveket profi festőművész készítette, aki a „mecseki táj" témáját járta körül, és tervezte meg a folyosó egyik falát. A környezetünket körülölelő állat- és növényvilág jelenik meg rajta, az orfűi malom, a sárkányforrás, az égervölgyi tó és egyéb helyi sajátosságok szolgáltak ihlet-alapul. Cél volt továbbá, hogy olyan forma- és színvilágot hozzon, ami valóban ámulatba tudja ejteni az arra járó gyermekeket.


EQM - Fotó: Ruprech Judit