Mellár Tamással indítja a napot az USA botránynagykövete Baranyában

2023. április 17. hétfő 09:51

Frissítve: 2023. április 17. hétfő 11:00

Mellár Tamással indítja a napot az USA botránynagykövete Baranyában

Amint arról beszámoltunk, hétfőn Pécsre érkezik David Pressman, az USA - hazánkban provokációiról elhíresült - budapesti nagykövete.  Pressman a napokban azzal került a nemzetközi botránykrónikákba, hogy bensőséges szédervacsorán látta vendégül a korábban a magyarországi zsidó politikusok listázását követelő Gyöngyösi Márton Jobbik-elnököt. A nagykövet elsőként Mellár Tamással találkozik Keszüben, ahol lakossági fórumot is tart. 

 

 

Mellár Tamás baloldali parlamenti képviselő körzetéhez tartozó Keszüben indítja a baranyai látogatásának napját az amerikai nagykövet, David Pressman.  

A helyi faluházban tartanak fórumot, amely délelőtt 10:30-kor kezdődik.
 
A követség sajtós munkatársától megtudtuk, hogy a délelőtti esemény biztosan nem lesz sajtónyilvános. 


 

Úgy tudjuk, hogy előtte a falu polgármesterénél is látogatást tesz a nagykövet. A helyszínen már tucatnyi fegyveres őr van jelen, akik átvizsgálták az épületet, ahol a fórumot tartják.

 

Úgy tudjuk, a nagykövet nyilvános programjai a Pécsi Tudományegyetemen lesznek, ahol hétfőn délután elmegy a Nemzeti Virológiai Laboratóriumba, délután öt órától pedig „off the record háttérbeszélgetést" tart.

A nagykövet - a szélesebb nyilvánosság kizárása mellett - találkozik a baloldal pécsi képviselőivel, egy belvárosi étteremben ebédel, majd felkeres egy Soros Györgyhöz köthető helyi alapítványt is.




 

EQM