Megújult a máltai szeretetszolgálat dél-dunántúli régiós központja Pécsen

2019. október 03. csütörtök 12:25

Megújult a máltai szeretetszolgálat dél-dunántúli régiós központja Pécsen

Befejeződött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) dél-dunántúli régiós központjának 300 millió forintból megvalósuló, hét éven át tartó felújítása Pécsen. 

 

 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a csütörtöki ünnepélyes átadón emlékeztetett, a magyar kormány közel tíz esztendeje döntött úgy, hogy karitatív szervezet munkájának összefogásában segítséget nyújt és kiemelt támogatásukról gondoskodik.

A kabinet célja az volt, jelezte, hogy a segítségre szoruló emberek szervezettebb keretek között és gyorsabban kapjanak segítséget szerte az országban.

Felidézte: az Európai Unióban példa nélkül álló módon hat nagy és három kisebb karitatív szervezet számára 4,5 milliárd forintnyi pályázati támogatást biztosított a kormányzat az elmúlt években.

Ezzel egyrészt a szervezetek infrastrukturális fejlődését szerették volna segíteni, egyben lehetőséget kívántak biztosítani új raktárépületek építésére, új, az elesett emberek segítését szolgáló eszközök, felszerelések beszerzésére - hangzott el.

Képünkön: Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke beszédet mond az MMSZ megújult Dél-Dunántúli Régióközpontjának átadásán.

MTI