Megtalálták a jövő legígéretesebb fényfestőit, díjazták a gyerekeket - Videó!

2020. december 21. hétfő 15:04

Megtalálták a jövő legígéretesebb fényfestőit, díjazták a gyerekeket - Videó!

Óriási érdeklődés közepette lezárult az adventi épületfestő gyerekrajz pályázat, aminek keretében a pécsi Dzsámit öltöztették ünnepi fényköntösbe a gyerekek. Az 1200 beérkezett alkotásból a szakmai zsűri kiválasztotta a győzteseket, de a közönség is véleményt nyilvánított: összesen 6203 szavazat érkezett, míg megszülettek a közönségdíjasok.


A Zsolnay Örökségkezelő pályázatán három korosztály vehetett részt: óvodások, 6-10 évesek és 11-14 évesek. Az adventi időszakban a döntőbe jutott gyerekek alkotásai csempésztek vidámságot és szépséget a pécsi főtérre.

Az ünnepélyes, online közvetített eredményhirdetésen december 19-én Bánkuti Péter, a Zsolnay Örökségkezelő operatív igazgatója elmondta, hogy annak ellenére, hogy idén nem lehetett a közönség számára azokat a kulturális élményeket biztosítani, amikhez a korábbi években hozzászokhattunk, az Adventi Épületfestő Gyerekrajz Pályázat - idén egyedüli adventi programként így is rengeteg emberben tudta megszépíteni, értékesebbé tenni az adventi várakozás időszakát.






Minden korosztályban első három helyezettet hirdetett a zsűri és szintén három alkotást díjaztak a közönségszavazatok alapján, emellett különdíjasok is születtek, így összesen 21 alkotást díjaztak.

A szakmai zsűrit három festőművész - Ernszt András, Szentgróti Dávid és Varga Rita - mellett Rippl Renáta meseillusztrátor és Gévai Bálint fényalkotó művész alkotta.

A rajzpályázat győztesei értékes tárgynyereményeket, ajándékutalványokat, művészeszközökből álló ajándékcsomagot, valamint technikai és informatikai eszközöket nyertek, ezzel is elősegítve a „művészpalánták" további szakmai előmenetelét. A nyeremények személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával átvehetők személyesen a Zsolnay Infopont és Shopban nyitvatartási időben december 21-től január 3-ig. Akik nem vették át személyesen, azok postán kapják meg az ajándékot január elején.






EQM