Pécsett a gyógymasszőr és webes programozók a keresett állások

2015. április 10. péntek 21:44

Elhelyezkedni valahol, munkát találni manapság nem könnyű. Szerencsére a nagyobb vidéki városokban, és azok agglomerációiban számos jó ajánlatot találunk. Pécsett nap mint nap találkozhatunk új állásajánlatokkal, amelyeket rendszerint hamar be is töltenek.

A munka mindannyiunk életében kiemelt fontossággal bír, hiszen ez által teremtjük meg magunknak a lehetőséget arra, hogy fejünk felett fedél legyen, jusson (lehetőleg jó minőségű) étel a gyomorba, és az életet is élvezhessük. Egy jó állás nélkül ezek az alapvető szükségletek is kárt szenvedhetnek.

Az sem mindegy, hogy hol élünk. Egy vidéki faluban sokkal kisebb eséllyel tudunk elhelyezkedni, mint egy nagyobb vidéki városban. Győr, Szeged, Pécs, Zalaegerszeg csak néhány város a sok közül, és persze ne felejtsük ki a fővárost sem.

Pécs bővelkedik a lehetőségekben

A pecsallas.hu oldal munkatársainak a tapasztalata szerint naponta több pécsi álláslehetőség kerül fel az oldalra, amelyek között bárki megtalálhatja a végzettségének megfelelő lehetőséget. Sokan értékesítőt keresnek, van olyan szálloda aki gyógymasszőr pozíciót hirdet meg, egy másik cég webes applikációk fejlesztéséhez keresi programozó munkatársát. Teljesen mindegy, hogy valaki szakmunkásképzőt végzett, leérettségizett vagy egyetemi/főiskolai diplomával rendelkezik, Pécsett megtalálja a számítását.

Természetesen minél magasabb fokú végzettséggel, vagy szakirányú tudással, szakképzettséggel rendelkezik valaki, annál könnyebb elhelyezkednie.

Az állást meghirdetők között nagy különbségek vannak

Ami szembetűnő, hogy a munkáltatók között vannak olyanok, akik két mondatban elintézik a pozíció leírását, valamint a feltételek taglalását, míg mások részletekbe menően pontosan leírják, hogy mik az elvárások, és hogy ezért cserébe mit nyújtanak. Összességben elmondható, hogy a rövidebb hangvételű álláshirdetések többségben vannak, de a legfontosabb információkat azok is tartalmazzák (pl.: pontos elérhetőség).

A kereskedelem, értékesítés a favorit Pécsett 

Az oldalon összesen több mint 2500 munkalehetőség keresi a gazdáját, és a kereskedelem, értékesítés kategória egyértelműen kiemelkedik a többi közül. A második helyen a szakmunkákat találjuk, ezért az, aki használható szakképzettséggel rendelkezik, az Pécsett biztosan talál magának munkahelyet. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a vendéglátás, (turizmus) és a hagyományosan mindenhol erős adminisztratív, iroda kategória fért fel.

A meghirdetett állások számából, és minőségéből adódóan Pécsett és környékén az országos átlagnál biztosan könnyebb elhelyezkedni. Természetesen egy jó és keresett szakképzettséggel, szakképesítéssel, felsőfokú diplomával könnyebb az életünk, de akkor sem kell kétségbe esnünk, ha érettségi után nem tanultunk tovább. A lehetőség számunkra is adott, Pécs állás - munka és állás portálon a Pécsiek és a környéken lakók tudnak végzettségüknek, tudásuknak megfelelő állást találni, érdemes böngészni a kínálatuk között.

(X)