Megérkezett pénteken a Széchenyi térre a mindenki karácsonyfája

2022. november 18. péntek 13:47

Megérkezett pénteken a Széchenyi térre a mindenki karácsonyfája

Idén a megszokottaknál kicsit előbb, már november 19-én megérkezett a mindenki karácsonyfája Pécsre.

 

 

 


A Széchenyi téri mindenki karácsonyfájának felállítását idén is az az adventi időszak kezdetére időzítette a városüzemeltetési társaság.


A méteres átmérőjű törzzsel rendelkező, hatalmas, szemre legalább tízméteres fa pénteken délelőtt érkezett meg a Széchenyi térre, egy nagy méretű trélerrel szállították a városközpontba, ahol daruval emelték a helyére.

A mintegy 14 méter magas fa Vasasról érkezett. A jegenyefenyőt 21 évvel ezelőtt Hetényi Andrásné Mónika és családja ültette. Nagy szeretettel gondozták, ám a növény az évek múlásával kinőtte a kertet. A

fa a szívükhöz nőtt, ezért ajánlották fel a városnak és nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy idén ők adhatják a pécsieknek a mindenki karácsonyfáját.

 

 

A díszítést emelőkosaras autóval végzik a napokban, a fa teljes pompájában jövő héten lesz látható Pécs főterén.


A korábbi gyakorlat szerint a város több helyszínén is állít karácsonyfát a Biokom Nonprofit Kft. A Budai városrészben a Komját Aladár utcában, Kertvárosban a Csontváry sétányon, Uránvárosban a Mecsek Áruház előtti téren, valamint a Magyarürögi út és Ráczvárosi út sarkán.

Ezekkel december közepétől lehet majd találkozni. A mindenki karácsonyfájához hasonlóan a társaság ezeket is felajánlásokból kapta, Pécsről és Pécs környéki településekről. 

 

EQM