Mázán falunapoztak a komlói rendőrök

2019. augusztus 07. szerda 11:46

Mázán falunapoztak a komlói rendőrök

A Komlói Rendőrkapitányság vasárnap Máza falunapjára kapott meghívást azzal a céllal, hogy a település legfiatalabbjai is bepillantást nyerhessenek a rendőrök mindennapi munkájába. 

 

A rendőrök a legkisebbek számára horgászattal készültek, ahol nemcsak a horgásztudományukról kellett számot adniuk a kis horgászoknak, hanem a zsákmányhoz tartozó kérdésekre is helyesen kellett felelniük, a jó válaszért pedig ajándék járt.

A nagyobbaknak a rendőri munkával kapcsolatos kérdésekre kellett felelniük, majd megismerkedhettek a rendőrség napjainkban használatos járműveivel, miközben - a nosztalgia jegyében - különbségeket, újdonságokat kerestek a korábban használt gépjárművekhez képest.

A lelkesebbek nyomozókká is válhattak egy játékos feladat kapcsán, amelyben az elkövetőt személyleírás alapján kellett azonosítaniuk. A kerékpáros közlekedés szabályait illetően kérdéseket kaptak a bicikli kötelező felszereléseiről, valamint a szabályos és a biztonságos kerékpáros közlekedés ismérveiről.

Sokan elhozták a kerékpárjukat a meghirdetett gravírozásra, ahol a rendőrök a hiányzó felszerelések pótlására is felhívták a figyelmet, hangsúlyozva, hogy biztonságunk elsődleges záloga a szabályok betartása.

Forrás: BMRFK