Már Pogányból irányítják a Magnus Aircraft Zrt.-t, jó ütemben halad az üzem építése

2018. május 22. kedd 08:22

Már Pogányból irányítják a Magnus Aircraft Zrt.-t, jó ütemben halad az üzem építése

Joggal nevezhető pécsi (pogányi) cégnek a Magnus Aircraft Zrt., a cég ugyanis nemrég Kecskemétről áthelyezte székhelyét a városunk melletti repülőtér egyik épületébe. Mint megtudtuk, a társaság 5,16 milliárd forintos beruházása a tervek szerint halad, a régi kollégák mellé pedig folyamatosan keresik az új munkatársakat.

Február 14-én indult a magyar tulajdonú Magnus Aircraft Zrt. új gyártóegységének építése a pogányi repülőtér szomszédságában. Az elmúlt több mint három hónapban gőzerővel dolgoztak a kivitelezők, amelynek már látható eredménye van, az épület szerkezete elkészült.

Ezen a részen az összeszerelő egység mellett egy irodaépületet, valamint a második ütemben egy kompozitüzemet is felhúznak. Lapunk megkeresésére a Magnusnál azt közölték, az építkezés a tervek szerint halad, az első ütemben felépülő kétezer négyzetméteres gyáregység, illetve a háromszáz négyzetméteres irodaház ünnepélyes megnyitóját várhatóan a nyár végén tartják majd. Ez azt is jelenti, hogy már az idei évben elkészülhetnek az első, a vetélytársainál alacsonyabb fenntartási költségű kisrepülőgépek.

A korábban Kecskeméten működő cég nemrég városunk mellé költözött, így manapság már a teljes állomány a pogányi reptér egyik épületében dolgozik. Kérdésünkre írásban azt válaszolták, a kecskeméti kollégák mind átköltöztek, ám még szükség van dolgos kezekre, ezért „a munkatársi kör bővítése folyamatosan zajlik".

A tervek szerint összesen 112 fő dolgozik majd az egységekben. Többségében betanított és szakmunkás álláshelyeket kínálnak, de mérnökök és speciális képzettséggel rendelkező szakembereket is alkalmaznak majd, az ő képzésük a Pécsi Tudományegyetemmel kötött megállapodás keretében valósul meg.

A nyitott pozíciók elérhetőek ide kattintva, az érdeklődők e-mailes jelentkezését a [email protected] címen várják.


Képünkön: ilyen gépek készülnek majd Pécs mellett. 

Palotás Péter