Május első hetében adják át az M6-os autópálya befejező, baranyai szakaszát

2024. április 24. szerda 10:16

Május első hetében adják át az M6-os autópálya befejező, baranyai szakaszát

Lezárult az M6-os autópálya befejező részének műszaki átadás-átvétele, a sztrádaszakaszt május első hetében adják át hivatalosan. A Bólytól Villányig vezető részét ezt követően vehetik birtokba az autósok, az onnan a horvát határig vezető szakaszt pedig akkor használhatják a közlekedők, ha horvátok is elérik a határt.

 

 

A Bóly és Ivándárda közötti 20 kilométeres szakaszon a STRABAG Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megbízásából végezte el a munkát, melynek befejező részeként a próbaüzem és a műszaki átadás-átvétel is lezárult.

 

A szaktárca lapunk kérdésére azt közölte, M6-os autópálya Bóly és Ivándárda közötti szakaszának átadására várhatóan május első hetében kerül sor.

A sztráda új, Bólytól Villányig vezető részét ezt követően már használhatják az autósok, az onnan a horvát határig vezető szakaszt pedig akkor, ha horvátok is elérik a határt.

 

A 2x2 sávos, fizikai elválasztással kialakított autópálya új szakasza a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat a Balti-tengert az Adriával összekötő vonalának a része.

Korábban a Magyar Építők látványos videót készített az új, most elkészült szakaszról.

 

A videón érdemes külön figyelni a műtárgyaira (például az út felett átívelő vadátjáróra is), ezeket az átadást követően közelebbről is megtekinthetik majd az autósok.

M. B.