Magukat civilnek beállítva térnének vissza az MSZP-sek, a DK-sok Pécsett

2019. szeptember 05. csütörtök 12:42

Magukat civilnek beállítva térnének vissza az MSZP-sek, a DK-sok Pécsett

Miközben a magát civilnek beállító, ám jobbára baloldali politikusokból álló Mindenki Pécsért pártos egyesület a hivatalos bemutatkozásában kerüli a jelöltek párthovatartozását, addig a Demokratikus Koalíció kifejezetten büszke jelöltjeire, írta a PécsMa.hu  

 

 

Fogarasi Gábor jelenleg is a Jobbik városházi képviselője, ennek ellenére a Gyurcsány Ferenc jelenlegi és volt pártjaival szövetkező politikus a párthovatartozását - vagyis azt, hogy jobbikos - nem említi a bemutatkozásában.

A lap szerint ugyanígy tesz Sík László Lajos, aki hiába volt MSZP-s városházi képviselő, ma már ezt a jelölti bemutatkozásában nem ismeri be, helyette csupán annyit említ, hogy „önkormányzati" képviselő.

Ő egyébként alig két éve a mostanában Teneriféről parlamentbe bejáró Tóbiás Józseftől, az MSZP akkori elnökétől vette át a Baloldalért-díjat.

Nyőgéri Lajos - szintén hallgat MSZP-s múltjáról - a szocialista párt frakcióvezetője is volt abban az időszakban, amikor több mint 3 milliárd jutalmat osztott szét a baloldali városvezetés, miközben közel 50 milliárdos adósságot halmoztak fel.

Gyurcsány Ferenc jelenlegi pártja, a Demokratikus Koalíció azonban büszke jelöltjeire, így a saját Facebook-oldalukon hirdeti aspiránsait, de hiába nem szerepeltetik jelöltjeik a pártjukat a Mindenki Pécsért pártegyesület politikai listáján, mégis a DK értékeivel azonosíthatóak, olvasható a lapban.

Képünkön:Nyőgéri Lajos frakcióvezető, Gulyás Emil városházi képviselő, Sík László Lajos, az MSZP egykori képviselője, most ismét jelöltje ölelkezik a „nagyon civil" polgármesterjelölttel.

EQM