Madaras Zoltán válthatja Nagy Csabát a megyei közgyűlés elnöki posztján

2018. április 25. szerda 16:02

Madaras Zoltán válthatja Nagy Csabát a megyei közgyűlés elnöki posztján

Lapunk információ szerint a Fidesz-KDNP megyei közgyűlési frakciója a szigetvári illetőségű Madaras Zoltánt jelöli a megyei önkormányzat elnöki posztjára. 


Madaras Zoltán 2014 óta a megyei közgyűlés tagja, a területfejlesztési bizottságban tevékenykedik. A képviselő Szigetváron született 1981-ben, nős, két gyermek édesapja. Tanulmányai befejezése után a családi vállalkozásukban dolgozott, 2006 óta pékséget vezet Sellyén.

A politikusok összeférhetetlenségére vonatkozó törvény előírásából következően az országgyűlési képviselővé választott Nagy Csabának meg kell válnia a megyei közgyűlés elnöki posztjától, ezért van szükség a személyi változásra.

Lapunk információi szerint az egyeztetések során már eldőlt, hogy Madaras Zoltánt javasolja majd a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciója a poszt betöltésére.

Elnököt a közgyűlési tagjai, illetve a 2014-ben a helyhatósági választásokon indított megyei Fidesz-KDNP listáján szerepeltek közül választhatnak a képviselők.

Mozgásterüket azonban szűkíteti, hogy - szintén az összeférhetetlenségi szabályok miatt - az illető nem lehet polgármester.

M. B.