Leváltotta Péterffy Attila a Tüke Büsz Zrt. igazgatóságának elnökét, Gelencsér Gyulát

2021. február 23. kedd 15:16

Leváltotta Péterffy Attila a Tüke Büsz Zrt. igazgatóságának elnökét, Gelencsér Gyulát

A mai napon  azonnali hatállyal visszahívtam a Tüke Busz Zrt. igazgatóságának elnökét, Gelencsér Gyulát, írta keddi közleményében Péterffy Attila.

 

"A posztra a társaság tulajdonosi jogainak gyakorlójaként Bánkuti Istvánt neveztem ki. A döntést egyeztettem a városvezető koalíciók tagjaival és a közgyűlés minden képviselőjével a ma összehívott online konzultáción, amelyen a többség támogatta a lépést.

A döntés közvetlen előzménye az önkormányzati társaságnál végzett jogi audit eredménye. Az átvilágítás dokumentumai alapján a Tüke Busz Zrt. 2016 és 2019 között egy beszerzési láncon keresztül vásárolta meg a helyi járatú buszokhoz szükséges gumiabroncsokat. Mindezt oly módon, hogy a Tüke Busz egyik vezető beosztású alkalmazottja, korábbi igazgatósági tagja hozzátartozóinak érdekeltségét hozta helyzetbe a beszerzések során.

A jogi audit által feltárt ügyek felvetik a hűtlen kezelés gyanúját, ennek okán mentettem fel a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói cím használatára feljogosított igazgatósági elnököt. Utódjától azt várom, hogy az átvilágítás nyomán megtegye a szükséges jogi és munkáltatói lépéseket", olvasható a közleményben.

EQM