Lemeózták a rendőrök a beküldött videoklipeket

2019. október 15. kedd 17:45

Lemeózták a rendőrök a beküldött videoklipeket

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság hétfőn zsűrizte a „Te hogyan előznéd meg?" kisfilm-pályázatra beérkezett videoklipeket. 

 

 

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság pályázatot hirdetett középiskolás tanulók, valamint felsőoktatási intézmények hallgatói számára Te hogyan előznéd meg? címmel baleset-megelőzési rövidfilm készítésére.

A pályázatra olyan kisfilmek beérkezését várták, amelyek ráirányítják a figyelmet az olyan jogsértő magatartások veszélyeire, mint például a sebességtúllépés, az ittas járművezetés, a passzív biztonsági eszközök elmulasztása, vagy a figyelem elterelésére alkalmas mobil eszközök használata.

A zsűriben az Országos Rendőr-főkapitányságról Óberling József rendőr ezredes, közlekedésrendészeti főosztályvezető, valamint több országos és megyei rendőrségi szakember is helyet foglalt, de véleményével segítette a döntést Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Ranga Péter és ifj. Ranga László autóversenyzők, Pasitka Herman grafikus és Dr. Nochta Tibor, a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány kuratóriumának elnöke is.

A zsűritagok nemcsak közlekedésbiztonsági szempontok alapján értékelték a pályaműveket, hanem figyeltek a rendezésre, a vizuális megjelenítésre, a vágásra, az aláfestő zenére, és a forgatókönyvre, valamint természetesen arra is, hogy az üzenet, a mondanivaló mennyire érthető a nézők számára.

A pályázatra akkora számban és olyan kreatív kisfilmek érkeztek az ország egész területéről, hogy a szervezők úgy döntöttek, önálló kategóriaként díjazzák a középiskolás tanulókat, valamint a felsőoktatási intézmények hallgatóit, sőt különdíjat is osztanak majd ki az alkotók között a novemberben megrendezésre kerülő díjkiosztó ünnepségen.

 

Forrás: BMRFK