Legalja: összevert, fojtogatott egy gyereket egy komlói bűnöző

2019. június 07. péntek 11:31

Legalja: összevert, fojtogatott egy gyereket egy komlói bűnöző

A Pécsi Járásbíróság pénteken egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását rablás gyanúja miatt, aki Komlón fojtogatott és kirabolt egy gyereket. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a férfi kedden a délutáni órákban egy komlói társasház lépcsőházában tettleg bántalmazott egy kiskorú személyt, azért, hogy a táskáját elvegye.

A bántalmazás során lökdöste, rugdosta, fojtogatta és testszerte ütlegelte, melynek következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A bántalmazásnak a cselekményt észlelő személyek közbeavatkozása vetett véget. A gyanúsított a sértett zsebéből kiesett 305,- Ft összegű aprópénzt eltulajdonította.

A fenti cselekményeket a gyanúsított - aki korábban már 5 alkalommal volt büntetve - feltételes szabadságra bocsátás tartama alatt követte el.

A bíróság szükségesnek találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, továbbá a bizonyítást veszélyeztetné, illetve mivel a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső, így esetében a bűnismétlés veszélye is reális.

A végzés ellen fellebbezést nem jelentettek be, így a végzés végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék