Lecsukták a véméndi és a szebényi unokázós csalót

2020. július 31. péntek 19:10

Lecsukták a véméndi és a szebényi unokázós csalót

A Pécsi Járásbíróság pénteken egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását társtettesként elkövetett nagyobb kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.
 

 

 

A rendelkezésre álló adatok szerint - amint arról beszámoltunk - egy ismeretlen személy július 27. napján magát a sértett fiának kiadva felhívta a 73 éves idős nőt azt állítva, hogy közlekedési balesetet okozott, melyben a gépjárműve megsérült és a telefonja is összetört. A rendőrségi intézkedés elkerülése végett kérte, hogy egy jó ismerősnek - akit odaküld a sértett házához - adja át az otthon tartott készpénzt.

Az ismeretlen férfi a telefonhívást követően értesítette gyanúsítottat és barátnőjét, akik gépjárművükkel a sértett házához mentek, átvettek tőle 3 millió forint készpénzt majd Budapestre indultak. Ezt követően az ismeretlen férfi visszahívta a sértettet és azt kérte, hogy ne szóljon senkinek a balesetről, mert szeretné elfelejteni azt.

A sértettet a történtek nem hagyták nyugodni és telefonon felhívta menyét. A sértett fia, miután tudomást szerzett a történtekről bejelentést tett a rendőrségen.

Az okozott 3 millió forint kárból 643.000 Ft térült meg.

A bíróság a végzés indokolásában kifejtette, hogy megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás meghiúsítására törekedne, az eljárásban szereplő vagy más személyeket jogellenesen befolyásolna, bizonyítási eszközöket semmisítene meg, illetve esetében a személyi körülményei folytán a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A bíróság határozata nem végleges, ellene a gyanúsított jelentett be fellebbezést, míg az ülésen jelen nem lévő védőnek 5 munkanap áll rendelkezésére esetleges jogorvoslata bejelentésére.

Forrás: Pécsi Törvényszék